Alle horeca is verplicht dicht, behalve het Rotterdamse sterrenrestaurant Joelia. De zaak aan de Coolsingel heeft letterlijk een achterdeur gevonden: eters worden voor een tientje extra als hotelgasten van het erboven gelegen Hilton Hotel geregistreerd. Zo kan chef kok Mario Ridder zijn 1-sterrenzaak als hotelrestaurant open houden, meldt het AD.
Spijkenisser Tom Wintermans had voor twee gereserveerd voor aanstaande zaterdag. Joelia belde woensdag. Tom kon zaterdag gewoon komen eten, mits hij een tientje extra betaalde. Dan zou Joelia hem registreren als Hiltongast en kon het etentje gewoon doorgaan. Want hotels mogen open blijven en hun gasten eten serveren. Via de lobby van het hotel kon hij naar binnen bij Joelia.
Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet. "Dit valt binnen de regels. Als je hotelgast bent, mag je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Dus ook van het restaurant dat een entree via de lobby heeft. Binnen houden we ons uiteraard aan alle maatregelen zoals afstand houden, maximaal dertig mensen en geen alcohol na acht uur 's avonds."
Door: ANP